Gull, sølv og bronse i vellykket ungdoms-NM

Det ble både gull, sølv og bronse til Ogndal IL under ungdoms-NM i friidrett innendørs i Steinkjerhallen. Martine Bye vant høyde og tok bronse i kule i klasse 20-22 år. Eline Bye tok sølv i kule, etter en jevn og artig duell med sin to år yngre søster. 
Vi tror vi kan tillate oss å hevde at også arrangementet sto til gull. Steinkjeralliansen, der Ogndal IL inngikk sammen med Steinkjer FIK, Beitstad IL og Snåsa IL, gjennomførte et stort og krevende arrangement over tre dager på en utmerket måte.

Martine og Eline imponerte 
– Det er sommerens konkurranser som er viktigst i friidrett, men innendørs-UM på heimebane har vært et mål for meg i vinter. Når det ble gull i høyde på ny innendørs-pers, og bronse i kule med en forbedring av persen med 40 centimeter, kan jeg ikke være annet enn kjempefornøyd, sier Martine Bye.
Hun hoppet 1.73, som er bare to centimeter under utendørs-persen satt under senior-NM sist sommer. Det er Martines 20. gull i UM og junior-NM.
I kule ble de 11.48, slått av storesøster Eline med 18 centimeter. Eline gjorde unna et par timers volleyballtrening med Stod som oppvaming til kulekonkurransen.
– Dette gikk over all forventning. Jeg er godt trent, men kula har jeg tatt i først nå de siste dagene før UM. Dette ga mersmak. Til sommeren er det utendørs-UM i Overhalla, og jeg regner med å stille opp der også, sier Eline Bye. Før hun satset maks på volleyball, ble hun norsk ungdomsmester i sjukamp i 2008, i samme mesterskap som Martine vant 15-årsklassen, og i tillegg i diskos.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Søstrene Eline (til venstre) og Martine Bye gjorde en strålende innsats i ungdoms-NM i Steinkjerhallen. Martine tok gull i høyde og bronse i kule, mens Eline tok sølv i kule, i konkurranse med sin to år yngre søster.  Foto: Normann Ryan jr.

Søstrene Eline (til venstre) og Martine Bye gjorde en strålende innsats i ungdoms-NM i Steinkjerhallen. Martine tok gull i høyde og bronse i kule, mens Eline tok sølv i kule, i konkurranse med sin to år yngre søster.
Foto: Normann Ryan jr.

Ros for arrangementet 
Flere tilreisende uttrykte beundring for måten mesterskapet ble avviklet på,
Teknisk delegert Stein Kalstad har avgitt en fyldig rapport, som vi sakser følgende fra:
«Tidsskjemaet ble fulgt til punkt og prikke. Deltakerne ble hyggelig mottatt og ga uttrykk for at de stortrivdes. Tribunene, som tar 800 personer, var på det nærmeste fullsatte. Publikum var entusiastiske og skapte stor stemning under arrangementet».

Ogndal IL var tungt inne i forhåndsarbeidet, i kraft av to personer i hovedkomiteen (Normann Ryan jr. og Stein Morten Jensen) og to i markedskomiteen (Stein Morten og Heidi Okstad), foruten å ha lederen for info-arbeidet (Normann). Under selve arrangementet hadde vi ansvaret for øvelsene kule og stav, der overdommer berømmet oss for å ha mange og flinke funksjonærer. I tillegg hadde vi ansvaret for å tilrettelegge for media. Vi hadde til enhver tid tre-fire medarbeidere som betjente pressesenteret.
Vi hadde også folk som tok vakter på kjøkken og i kiosk. Stein Morten Jensen var ass. stevneleder under mesterskapet.
Totalt rundt 35 funksjonærer ble administrert av Ogndal IL under mesterskapet. Alle funksjonærene fikk hver si T-skjorte med UM-logo, vel fortjent etter flott innsats.
Vi takker alle for flott innstilling og strålende innsats!

PS: I tillegg til Martine Byes gull i høyde, sørget Tara Marie Norum for at det ble gull også til en av de andre arrangørklubbene, Steinkjer FIK.  Tara vant 200 m og 400 m i samme klasse 20-22 år. Ytterøy-jenta har for øvrig litt ogndaling i seg. Farmor er Mildrid, født Mæhla.

Det er stengt for kommentarer.