Håper mange blir med i Ogndalsrittet

Leif Kjesbu, med diplom som Årets trener i nordtrøndersk langrenn, oppfordrer så mange som mulig til å stille opp i Ogndalsrittet 21. august. - Det er kjempefin trening for alle, sier han. Foto: Normann Ryan jr.

Leif Kjesbu, med diplom som Årets trener i nordtrøndersk langrenn, oppfordrer så mange som mulig til å stille opp i Ogndalsrittet 21. august. – Det er kjempefin trening for alle, sier han.
Foto: Normann Ryan jr.

Torsdag 21. august går historiens andre Ogndalsritt på sykkel. Fjorårets ritt samlet over førti deltakere, og man håper på minst like stor oppslutning i år. 

– Deltakelsen i fjor overgikk vel forventningene, spesielt etter som det striregnet så å si hele kvelden. Vi håper på bedre vær i år, og stor oppslutning, sier Leif Kjesbu.

Lederen i skigruppa var primus motor for fjorårets arrangement. I år har fotballgruppa tatt på seg hovedansvaret, med god hjelp fra Leif og skigruppa, og også andre i sentrale funksjoner.

Spurtpriser og terrengstrekninger
Start og mål er ved Vålen Samfunnshus. Man kan velge mellom 10 km, 20 km og 30 km. Langløypa går etter Nordvegen til Støa, og tilbake etter Ogndalsvegen til Hyllbrua. Derfra sykler man over Ogna og tar runden etter Reipvegen til Skjellegrind og tilbake til Vålen etter Ogndalsvegen.

– Nytt av året er at det legges inn to spurtpriser, samt at det sykles i terreng i deler av løypa. Løypa blir dermed mer variert, sier Leif Kjesbu.

Det er både trimklasse uten tidtaking og konkurranseklasser fra 12-14 år og oppover. Beste mannlige og kvinnelige deltaker får en sjekk pålydende 400 kroner. I tillegg er det altså spurtptiser samt uttrekkspremier på startnummer.

Inngår i Ogndalsdobbelen
Rittet inngår i Ogndalsdobbelen, som andre arrangement i tillegg til Ogndalsløpet som gikk i Røysing i juni. Alle som deltar i de to arrangementene, vil få en spesiell premie etter sykkelrittet.

– Det var rundt sytti deltakere i Ogndalsløpet, som friidrettsgruppa arrangerte, så vi håper jo at en god del av dem også stiller opp i sykkelrittet. Neste år håper vi å gjennomføre Ogndalstrippelen, sier Leif Kjesbu. Det var tanken å starte med den i år, men snømangel gjorde at Sellifjellrennet, som skulle inngå i trippelen, eller alternative skirenn, ikke lot seg avvikle grunnet snømangel.

Leif Kjesbu «Årets trener»
Leif Kjesbu mener at Ogndalsrittet er flott trening, ikke minst for skiløperne.

– Flere av de eldste er godt i gang med forberedelsene til skisesongen. Ogndalsrittet er flott trening i så måte, sier Leif, som tidligere i år ble kåret til «Årets trener» av langrennskomiteen i Nord-Trøndelag Skikrets.

– Det var veldig uventet, men det er sjølsagt kjempeartig å få en slik pris. Det betyr mye for motivasjonen, og artig å se at det arbeidet man legger ned i mindre lag, også blir lagt merke til, sier Leif. I tillegg til en flott diplom, består prisen av invitasjon til det årlige trenerseminaret i regi av Norges Skiforbund.

– Jeg har bestemt meg for å takke ja til det. Det blir våren 2015, sier Leif Kjesbu.


Skrevet av Normann Ryan jr.

Det er stengt for kommentarer.