Martine Bye tok sølv i Senior-NM

Martine Bye sto en av de største overraskelsene under årets hoved-NM i friidrett  Kristiansand. 19-åringen presterte å ta sølv i  seniorklassen, bare slått av Tonje Angelsen fra Trondheim, som ved mesterskapets avslutning fikk kongepokalen.

Martine Bye tok sølv i senior-NM og slo sin egen klubbrekord for Ogndal IL med to centimeter, da hun gikk over 1.75 på Kristiansand Stadion.

Martine Bye tok sølv i senior-NM og slo sin egen klubbrekord for Ogndal IL med to centimeter, da hun gikk over 1.75 på Kristiansand Stadion.

– Jeg er kjempefornøyd med både å ta medalje og å sette personlig rekord. At det skulle bli sølv, var langt i overkant av hva jeg trodde på forhånd, sier Martine som hoppet 1.75. Det er to centimeter over hennes tidligere personlige rekord.

 Kjempe-motivert

Martine gikk lett over både 1.65 og 1.70 i første forsøk. De to første forsøkene  på 1.75 endte med riv, men i tredje og siste forsøk var det ingen tvil.
– Jeg kjente at det klaffet og det var ei herlig følelse å se at lista ble liggende, sier Martine. Med Tonje Angelsen, sølvvinner i årets EM og deltaker i  London-OL, igjen i konkurransen, ble lista flyttet opp til 1.80.
– Jeg er ikke klar for 1.80 ennå, men 1.77 kunne kanskje ha vært mulig. Jeg har har hatt en gledelig formutvikling og kanskje kan det være mulig å pynte enda mer på rekorden. Jeg er uansett fornøyd med sesongen, og er veldig motivert for å satse enda mer, sier Martine Bye.

UM til helga

Martine Bye, som to uker før hoved-NM vant junior-NM og står med totalt 18 NM-gull i løpet av de siste fem åra, deltar i fem øvelser under kommende helgs ungdoms-NM i Askøy.
Det er 19 siden Ogndal IL sist fikk en sølvmedalje i hoved-NM. Roger Olsen ble nummer to på 800 meter på Fana Stadion i 1991.

Det er stengt for kommentarer.