Ny runde med OGNDAL I FORM

Trimkasseløpet fra Øysterenget til St. Hansberget, som vi hadde i mai, var så populært at vi tar et nytt løp i den samme løypa 28. august. Foto: Normann Ryan jr.

Trimkasseløpet fra Øysterenget til St. Hansberget, som vi hadde i mai, var så populært at vi tar et nytt løp i den samme løypa 28. august. Foto: Normann Ryan jr.

Vi startet et nytt allsidig aktivitetstilbud i vår, kalt OGNDAL I FORM.  Formålet var å gi barn i Ogndal tilbud om trening og aktivitet på tvers av særidrettene, og samtidig å skape et fellestiltak der barn og foreldre/voksne kan drive fysisk aktivitet sammen.

Vi gjennomførte seks arrangement, fra 8. mai til 19. juni, i tillegg til Ogndalsløpet 3. juni som samlet 70 deltakere. Hele tiltaket ble en suksess. Norges Idrettsforbud hadde la merke til tiltaket, og andre trim- og aktivitetstilbud  med allsidig innhold vi har i Ogndal, og kom på besøk under Ogndalsløpet. Andre idrettslag har også merket seg aktiviteten, og har spurt å få så innsyn i tiltaket.
Tilbakemeldingene fra bygdefolket og idrettslagets medlemmer har vært positive, og vi har nå planlagt å fortsette slik høsten 2014:

1. Torsdag 21. august fra kl 17.00: Ogndalsrittet. Åpent sykkelritt fra Vålen Samfunnshus, valg mellom 10 km, 20 km og 30 km, konkurranse og trim uten tidtaking. Rittet inngår i Ogndalsdobbelen, sammen med Ogndalsløpet som var 3. juni. Rittet skiller seg fra de andre tiltakene i Ogndal i Form ved at det er startkontingent og premiering.

2. Torsdag 28. august kl 18.00: Trimkasseløp – løp, jogg, gå fra trimkassen ved Øysterenget (ved Ogna) til St. Hansberget. Parkering v/skogsbilveg/grusguva på Tangeråsen. Felles avgang derfra 18.00 til startstedet. Med og uten tidtaking. De som var med i mai, kan sammenligne tidene.

3. Torsdag 4. september kl 18.00:  Orientering. Vi samarbeider med Steinkjer OK om et tiltak de kaller  Råtasssen. Rask innføring i orientering – fart og moro. Oppmøte Steinkjer Skistadion.

4.  Torsdag 11. september kl 18.00:  Orientering. Vi fortsetter med Råtasssen, innføring i orientering, på Steinkjer Skistadion.

5. Torsdag 18. september kl 18.00: Friidrett – sprint, hopp og kast, instruksjon og frivillig konkurranse, på Røysing Stadion. Idrettsmerkeprøver for voksne.

6. Søndag 21. september kl 11.00. Kanotur – fra Støa til Talsenget ca halvannen time. Ta med mat, så tar vi lunsjen ved trimkassen. Det serveres svartkjelkaffe og saft.

7. Torsdag 2. oktober 18.00: Mesternes mester. Løype med krav til både fysisk kapasitet og mentale ferdigheter.

OGNDAL I FORM skal være trening og fysisk aktivitet, som forhåpentligvis skal ha positiv effekt for alle. Vi håper å kunne tilpasse hvert arrangement slik at det passer alle, at man både skal få trent kroppen og få en god opplevelse.
Ingen startkontingent. Ingen premiering. Saft og kaffe.

Torill Sværd        Leif Kjesbu          Lars Erik Bragstad            Normann Ryan jr.

Det er stengt for kommentarer.