Ogndal gjorde det spennende i Team-stafetten på Overhalla

Det var duket for Team-stafett på Overhalla, en mildværsdag i februar. Maren Giskås Kjesbu startet for Ogndal, bakerst til høyre i bildet.

Det var duket for Team-stafett på Overhalla, en mildværsdag i februar. Maren Giskås Kjesbu startet for Ogndal, bakerst til høyre i bildet.

Sted: Overhalla, Leddmyra skistadion
Arrangement: Teamstafett, 6 x 1 Km. fristil
Ogndal var representert med: Maren Giskås Kjesbu og Cathrine Warberg. Begge jenter 13

Spennende Teamstafett i Overhalla

Her ser vi Maren på første etappe. Maren gikk fort, ligger her på andreplass ca. midtveis i den første etappen, like bak Johanne Tyldum (Hållingen).

Maren gikk fort, ligger her på andreplass midtveis i den første etappen, like bak Johanne Tyldum

Jentene hadde tatt turen til Overhalla, nærmere bestemt Leddmyra skistadion ved Skage i Overhalla. Det er ikke ofte turen går i den retningen, men kanskje jentene var litt sugne på å få gå skirenn, etter en litt oppstykket sesong. Det angret de nok ikke på, for det ble en hyggelig tur og en spennende stafett med enkelte ”dramatiske innslag”. Vi lager denne artikkelen som en bildeserie, så følg med, følg med hvordan det går til slutt.

1. etappe
Maren skulle gå første etappe for Ogndal, og det gjorde hun på en flott måte. Startet jo bakerst i feltet, men klarte å komme inn til ledelse etter første etappe.

overhalla-3

Maren vekslet først etter første etappe

 

Etappetider 1. etappe:
Ogndal IL: Maren Giskås Kjesbu 04:30
Hållingen IL: Johanne Tyldum 04:31
Spillum/Overhalla: Ellen Homstad 04:37

Maren inn til første veksling, nå i ledelsen, 1 sekund foran Hållingen, 7 sekunder foran mixlaget Spillum/Overhalla.

 

2. etappe

Cathrine Jakter på Hållingen på sin første etappe

Cathrine Jakter på Hållingen på sin første etappe

Dermed startet Cathrine 1 sekund foran Hållingen og Spillum/Overhalla like bak. Synne Anita Iversen (Hållingen) gikk opp i teten og vekslet 9 sekunder foran Ogndal. På denne etappen så vi dagens raskeste etappetider. Synne A. Iversen slo til med 03:39 på sin etappe.

Etappetider 2. etappe:
Hållingen IL: Synne Anita Iversen 03:39
Ogndal IL: Cathrine Warberg 03:55
Spillum/Overhalla: Karen S. Mørkved 04:00

3. etappe

Maren veksler Ogndal inn til andreplass

Maren veksler Ogndal inn til andreplass. Lagene begynner å bli slitne. Til høyre står Karen Sandbakken Mørkved og speider etter lagvenninnen. Cathrine sendes ut med et greit forsprang på Spillum/Overhalla.

Da Maren la ut på sin 2. etappe, hadde hun et stykke å ta igjen på Hållingen IL, men avstanden bakover til Spillum/Overhalla hadde økt. Selv om de andre lagene gikk med jenter som var året eldre enn våre, så virket nå andreplassen som et realistisk mål. Disse tre lagene gikk ganske jevnt på denne etappen, og ingen store forandringer hadde skjedd i tetstriden. Maren kunne sende ut Cathrine 13 sekunder bak Hållingen og 12 sekunder foran Spillum/Overhalla.

Etappetider 3. etappe:
Hållingen IL: Johanne Tyldum 04:27
Ogndal IL: Maren Giskås Kjesbu 04:31
Spillum/Overhalla: Ellen Homstad 04:31

4. etappe – Litt drama må vi ha

overhalla-6

Cathrine tok feil retning i utforkjøringen, måtte snu og gå tilbake.

Da var det Cathrine som skulle ut på sin andreetappe. Maren begynte å bli sliten etter sine to etapper, og da var det godt å se at også de andre lagene så enda mer slitne ut.
Cathrine begynte bra, men i det hun fulgte på venstre side i løypa, så hun plutselig Spillum/Overhalla med Karen Sandbakken Mørkved suse forbi i høyre øyekrok. Cathrine hadde tatt feil retning i en utforkjøring, og kunne nå se Sandbakken Mørkved langt foran seg. Ogndalsjenta måtte snu og gå tilbake til den riktige løypa, og tapte minst 35 sekunder på dette.
”Jeg gikk feil – IGJEN!” var det første Cathrine sa da hun vekslet som nummer tre, ca. 14 sekunder bak Spillum/Overhalla. Da hun sa ”igjen”, refererte hun nok til et løp på Vinne to år tidligere hvor hun gikk feil i en lysløypesprint.
Uansett; Det ble nå en vanskelig oppgave for Maren å jakte på andreplassen igjen.

Etappetider 4. etappe:
Hållingen IL: Synne Anita Iversen 03:45
Spillum/Overhalla: Karen Sandbakken Mørkved 04:10
Ogndal IL: Cathrine Warberg 04:35

5. etappe – opphentningen begynner

overhalla-7Maren hadde fått et vanskelig utgangspunkt foran sin siste etappe. Ogndal lå nå ca. 15 sekunder bak Spillum/Overhalla, og det virket langt opp til andreplassen. Men, Maren klarte å hente ut nye krefter, og tok sakte men sikkert inn på laget foran. Hun klarte faktisk å gå like fort på denne etappen som hun gjorde på sin første etappe. Dette uvanlig i denne typen løp hvor man blir ganske stive og slitne etter hvert. Da hun kom inn til siste veksling med Cathrine, hadde hun mer enn halvert forspranget til Ellen Homstad på Spillum/Overhallas lag. En glimrende etappe! Kunne Ogndal klare andreplassen likevel?

Etappetider 5. etappe:
Hållingen IL: Johanne Tyldum 04:30
Spillum/Overhalla: Ellen Homstad 04:40
Ogndal IL Maren: Giskås Kjesbu 04:31

Siste etappe

Cathrine hadde gått seg opp i ryggen til Spillum/Overhalla

Cathrine hadde gått seg opp i ryggen til Spillum/Overhalla

Maren hadde gått en flott etappe, tatt inn mye, og sendt ut Cathrine med et slags håp om å ta igjen Spillum/Overhalla, men det virket vanskelig. Karen Sandbakken Mørkved fra Spillum er en god løper i 14-årsklassen, og går flott på ski. Avstanden ved veksling var 5-6 sekunder i favør Spillumsjenta.
Cathrine legger av gårde med et utrykk i ansiktet som forteller om skumle planer. Her skulle den forrige etappen revansjeres. Og ganske riktig; Da løperne dukker opp igjen på stadion er Cathrine i ferd med å komme opp i ryggen på Spillum/Overhalla. Folket på stadion aner et spurtoppgjør, og forter seg mot målområdet. De fleste begynte å heie på hjemmelaget, og det skulle jo bare mangle med to så flotte løpere som Ellen Homstad og Karen Sandbakken Mørkved. Men det var også to tynne stemmer fra Ogndal som heiet på sitt lag, og kanskje var det disse stemmene Cathrine hørte da hun la seg ut på venstre side av Spillumsjenta. Side om side, i slakk motbakke fosset de to jevne løperne mot mål på det tunge oppløpet.
Se innspurten på en ganske dårlig mobilvideo her (video ikke klar enda)
For dem som ikke kan se videoen, så kan vi si at Cathrine klarte å kaste seg 30-40 cm. foran Spillum/Overhalla, og det ble dermed andreplass til Ogndal i stafetten. Godt kjempet, jenter!

Etappetider 6. etappe:
Hållingen IL: Synne Anita Iversen 03:49
Ogndal IL: Cathrine Warberg 04:01
Spillum/Overhalla: Karen Sandbakken Mørkved 04:06

Cathrine Warberg og Maren Giskås Kjesbu. To fornøyde jenter en stund etter teamstafetten i Overhalla.

Cathrine Warberg og Maren Giskås Kjesbu. To fornøyde jenter en stund etter teamstafetten i Overhalla.

Men, la oss ikke glemme at det var IL Hållingen som vant løpet, med Johanne Tyldum (Jenter 13) og Synne Anita Iversen (Jenter 14). Disse gikk såpass bra at Ogndal nok ikke kunne ha klart å komme foran dem, selv uten Cathrines uhell på 4. etappe. Gratulerer til IL Hållingen!

Reaksjoner:
”Ååååhh! Hvorfor er jeg så teit? Går alltid feil. Heldigvis gjorde det ingen ting, for jeg tror ikke vi hadde klart å slå Hållingen uansett.”
Cathrine om å gå i feil løype.


”Ja, kanskje litt spennende, men jeg trodde vi skulle klare andreplassen.”
Maren da vi spurte om det var spennende mot slutten.

Det er stengt for kommentarer.