Ogndalsløpet, rapport og resultater

Starten har gått ved Ogndal skole. Eirik Nordvik har tatt teten. Bak han fra v.: Christian Oshaug, Ogndal, Marius Landsem Melhus, Ogndal, vinneren Pål Trøan Aune, Mosvik, Sigur Johan Lillefjell, Ogndal og Andreas Overrein, Ogndal.


Vellykket Ogndalsløp samlet 81 deltakere

De tre raskeste i Ogndalsløpet 2018. Fra v.: Eirik Nordvik, Steinkjer (2), vinneren Pål Trøan Aune, Mosvik og Jonas Austad, Ogndal (3).

Ogndalsløpet fra Ogndal skole 5. juni samlet totalt 81 deltakere.

Tekst og fotos: Normann Ryan jr.

Det er det høyeste antallet i løpet, etter at vi begynte med Ogndalsløpet i ny drakt fra skolen/idrettsanlegget i 2013. Da var det tretti deltakere, hvorav 13 konkurranseløpere. I 2014 deltok i alt 68, i 2015 var det 58, i 2016 deltok 68, mens det var 64 i 2017. Og så møtte det altså 81 på den sjette utgaven av arrangementet tirsdag 5. juni 2018.

Trimmerne var i flertall med i alt 44 små og store. Blant de 37 som løp på tid, var Pål Trøan Aune raskest. Han er mest kjent som langrennssprinter, men er også rask med løpesko på beina.

Ogndal ILs egne løpere markerte seg sterkt. Foran Kjell Eriksen fulgt av Jan Olav Dagsvik. Bak ses Kathrine Haugseth, Malm og Gunnar Melting, Mosvik. Alle vant hver sin klasse.

Alle sprang kortløypa

For å unngå en for lang strekning  på nylagt pukk på vegen i «statsskogen», løp alle klassene kortløypa denne gangen. Den er 4 km. Vi fikk tilbakemelding på at de likte løypa, som er variert og krevende.

Best tid blant jenter/kvinner hadde Astrid Haugen Kleppa fra Beitstad IL, som løp i det første heatet, det vil si 14 år og yngre. Utøvere 14 år yngre skal ikke løpe sammen med seniorer.

For første gang benyttet vi elektronsik tidtaking, med bruk av løpsbrikker. Ole Morten Frøseth fra TimeTrack AS i Verdal sørget for korrekte tider, og rask avvikling, slik at vi kunne dele ut premier innenfor en times tid etter start. Alle sol løp på tid fikk premie, i tillegg til at det ble trukket ut 23 premier på startnummer.

To av Ogndals unge løpere på veg mot mål etter fire tøff kilometere – Sigrid Overrein og Edvard Røliaunet.

Det er stengt for kommentarer.