Ogndalsrennet 2017 m/ resultater

Ogndalsrennet-1

Endelig kom snøen til Ogndal og andre steder, og Ogndalsrennet kunne arrangeres på en bra måte. Det var nemlig ingen selvfølge at det skulle bli renn.

Det er nå er 5 år siden vi hadde snø til å arrangere renn, så det var på tide. i 2013, 2014, 2015 arrangerte vi rennet på Steinkjer skistadion, og i 2016 dro vi til Henningvola.

I år hadde vi fått et par cm. snø et par dager tidligere, og rennleder Leif Kjesbu mente at rennet kunne gjennomføres forsvarlig, men ikke med særlig gode klassiskspor. Vi ymtet frempå at rennet kanskje burde omgjøres til fristil, da løypene var glimrende for dette, men fristil var ikke mulig ifølge skikretsen, da Ogndalsrennet i år fungerte som uttaksrenn i klassisk til større og viktigere renn.

Offisiell resultatliste Ogndalsrennet 2017

Trym Nergård Rønning fra Skogn IL var en av de tilreisende deltakerne som gjorde det bra.

Trym Nergård Rønning (Gutter 15 år) fra Skogn IL var en av de tilreisende deltakerne som gjorde det bra.

Så kom snøen
Natt til søndag begynte det å lave ned i fint driv, og en forsinket julestemning senket seg over de Ogndalske bygder. Kl. 04:00 var løypekjører Jonas Kjesbu allerede på pletten, med brøyting og tilrettelegging. En stor jobb ble nedlagt av Jonas, Emil, Bjørn Tore og andre for å pakke og flytte på alt dette som plutselig drysset fra himmelen. i 9-10 tiden om morgenen, begynte det igjen å se ut som parkeringsplasser og skiløyper på Vålen skistadion.

Godt gammeldags skirenn
Dermed var det duket for et skirenn av den litt gamle sorten. Ekte snø, hvite trær og løyper, ca. -1 grader, og snødrev i lufta.
Mange synes det var litt vanskelig å smøre p.g.a snøværet, men de fleste som valgte VR-55 tørrvoks eller liknende så ut til å komme seg greit igjennom løypa. Løypa bød på litt smøreutfordringer, da det var mer nysnø noen steder enn andre.

Fornøyde folk
Det virket i det store og hele som folk var bra fornøyd med gjennomføringen, i hvert fall hørte vi ikke noe annet.

Takk til alle fremmøtte – både deltakere og lokalt mannskap. Noen bilder fra rennet følger nedover:

 

Spente skiløpere fra de yngre klassene står klar til start.

Spente skiløpere fra de yngre klassene står klar til start.

Startnr. 3 Jon Peder Skei fra Sparbu IL fikk æren av å starte hele rennet.

Startnr. 3 Jon Peder Skei fra Sparbu IL fikk æren av å starte hele rennet.

Startnr. 5, Bjørnar Lindset Sværd var Ogndals førstemann ut i løypa.

Startnr. 5, Bjørnar Lindset Sværd var Ogndals førstemann ut i løypa.

Sigrid Skei, fra Beitstad IL (jenter 16) i fint driv mot mål.

Sigrid Skei, fra Beitstad IL (jenter 16) i fint driv mot mål.

Bjørn Tore Lindset Sværd, fra arrangørklubben, hadde mange oppgaver: Her som løypevakt sammen med kona Toril Lindset Sværd. "Jeg fryser på fingra", sa han, og nappet til seg fotografens hansker. Men hanskene kom til rette igjen etter arrangementet, så ingen større leteaksjon ble nødvendig.

Bjørn Tore Lindset Sværd, fra arrangørklubben, hadde mange oppgaver: Her som løypevakt sammen med kona Toril Lindset Sværd. «Jeg fryser på fingra», sa han, og nappet til seg fotografens hansker. Men hanskene kom til rette igjen etter arrangementet, så ingen større leteaksjon eller politianmeldelse ble nødvendig.

 

Det er stengt for kommentarer.