Populært med orientering

Trine Rannem i Steinkjer OK instruerer Linus Oshaug og Kristian Bragstad Overrein. Til venstre bak ses Christian Oshaug og til høyre Torill Sværd, som hjelper sønnen Bjørnar.  Bak dem fra venstre: Odin Langfjord, Martin Lindset Sværd og Magnus Lindset Sværd.  Foran studerer Nils Kristian Overrein, som var leder i o-gruppa i Ogndal IL da det ble laget kart over Mokkamarka på 1970-tallet, kartet sammen med barnebarnet Andreas Bragstad Overrein. Foto: Normann Ryan jr.

Trine Rannem i Steinkjer OK instruerer Linus Oshaug og Kristian Bragstad Overrein. Til venstre bak ses Christian Oshaug og til høyre Torill Sværd, som hjelper sønnen Bjørnar. Bak dem fra venstre: Odin Langfjord, Martin Lindset Sværd og Magnus Lindset Sværd. Foran studerer Nils Kristian Overrein, som var leder i o-gruppa i Ogndal IL da det ble laget kart over Mokkamarka på 1970-tallet, kartet sammen med barnebarnet Andreas Bragstad Overrein. Foto: Normann Ryan jr.

Flere ogndalinger, både små og store, stilte opp på Steinkjer Skistadion torsdag 4. september, da Ogndal i Form fortsatte med orientering. Samarbeidet med Steinkjer OK om rekrutteringstiltaket Råtassen fortsetter, etter at vi hadde to kvelder i vår.

Utbytte for alle
– Orientering er både artig og nyttig, og en svært fin idrett. Instruksjonen ble gitt på et slikt nivå at alle forsto det og hadde utbytte av det. Det var veldig bra, sier Nils Kristian Overrein, som var på plass med barnebarn og er da også spesielt interessert i orientering.
Han var leder i orienteringsgruppa i Ogndal IL i flere år på 1970-tallet, blant annet da et flere år langt arbeid med å lage kart over Mokkamarka ble fullført i 1977.
– Vi fikk aldri noen stor oppslutning om o-sporten, men kartet kom til sin rett, sier Nils Kristian Overrein.

Naturopplevelser
Kartet ble blant annet brukt til Skijeger,n , som var et populært trimtiltak i flere år, i samarbeid mellom orienterings- og skigruppa.
Hensikten med å ha orientering som innslag i Ogndal i Form, er ikke å starte med orienterings om konkurranseidrett i Ogndal. Men orientering er en flott aktivitet som både gir viktig kunnskap om og fine opplevelser ute i naturen. Ogndal i Form fortsetter med en ny kveld med orienteringstiltaket Råtassen, ved Steinkjer Skistadion torsdag 12. september.

Det er stengt for kommentarer.