Rekorddeltakelse i Ogndalsrittet

Vegard Bruem Reistad brukte Ogndalsrittet som trening til skiskyttersesongen. Vegard sykler for Sunnan CK, representerer Stiklestad IL i skiskyting og Ogndal IL i friidrett. Både foreldre og besteforeldre er ogndalinger.

 I alt 86 små og store deltok i den femte utgaven av Ogndalsrittet på sykkel.

Tre unge og spreke jenter som syklet Ogndalsrittet. Fra v.: Ingrid Stokke Folstad, Ida Stokke og Elisabeth Røliaunet.

Det er rekorddeltakelse, og det ble i det hele tatt en flott sykkel- og trimkveld torsdag 17. august. Deltakelsen i konkurranseklassene med tidtaking, kunne ha vært større. Totalt 22 er mindre enn tidligere år. Desto større økning var det i klassen for trim/familie. Her fullførte 64 små og store. Det er et gledelig høyt antall.

Resultatliste fra Ogndalsrittet 2017…

Ny løype
Løypa for årets Ogndalsritt var en del forandret siden i fjor og tidligere, med blant annet ei sløyfe  etter grusvegen om Tolstadsveet. Der er det også en skikkelig motbakke.

Kristine Svendsen har vunnet Ogndalsrittet alle fem åra, mens Tom Kenneth Ilagsmoen tok sin andre seier – begge Steinkjer Cykleklubb.

Kristine Svendsen (39) fra Steinkjer Cykleklubb tok sin femte strake seier, og har altså vunnet kvinneklassen i samtlige år.

– Dette rittet liker jeg virkelig. Det er en variert og artig trasé, og passelig langt som oppkjøring til lengre ritt. Den nye sløyfa på grusveg drøyt halvvegs i rittet var veldig fin. Jeg liker motbakker, sier Kristine Svendsen, som hadde ønsket seg flere kvinnelige deltakere, i både Ogndalsrittet og ellers.

Ny startordning
Klubbkamerat Tom Kenneth Ilagsmoen vant det første Ogndalsrittet for fem år siden. Torsdag ble det en ny seier, sekundet foran malmbyggen Henry Martin Forfod, som representerer Sunnan CK, og med Geir Ottesen, Steinkjer, på tredjeplass. Søskenparet Camilla og Mattias Brørs fra Beitstad vant hver sin klassen, henholdsvis jenter 12–14 år og gutter.

Tidene er årets ritt lar seg ikke uten videre sammenligne med tidligere rekorder, både fordi løypa er lenger nå, og også fordi det i år ble praktisert såkalt masters i starten. Det betyr at alle kjørte sammen i feltet i fem kilometer, før det ble sluppet opp.
Bilde med fullførte i Ogndalstrippelen følger…

Tekst og foto: Normann Ryan jr.

Disse unge utøverne var blant 22 små og store som kunne motta statuett for å ha fullført Ogndalstrippelen 2017 – Sellifjellrennet, Ogndalsløpet og Ogndalsrittet. Foran fra v.: Karl Erik Lein-Fossum, Eirik Kjesbu, Kristian Bragstad Overrein, Andreas Bragstad Overrein og Amund Kjesbu.
I midten: Edvard Røliaunet og Sigrid Overrein, og bakerst fra v.: Ingrid Olea Vannebo Jensen, Ole Magnus Vannebo Jensen og Hanna Overrein.

 

 

Det er stengt for kommentarer.