Svært vellykket Ogndalsløp og KM

Det ble en kjempefin dag ved Vålen Skistadion søndag 4. oktober, da friidrettsgruppa i Ogndal IL arrangerte Ogndalsløpet med KM i terrengløp.

Ogndalsløpet har blir arrangert ved Ogndal skole og Røysing Stadion i juni i mange år, men årets arrangement ble i første omgang avlyst pga koronasituasjonen. Etter som det var viktig å få til løpet, slik at Ogndalstrippelen kunne gjennomføres også i år, ble det bestemt å utsette arrangementet til høsten. Det ga oss samtidig en anledning til å søke om KM i terrengløp lang løype, som ble lagt inn 4. oktober.

Da vi ikke kunne bruke Ogndal skole av smittevernhensyn, og det var tvil om kornåkrene kunne bli tresket i tide, der deler av løypa har gått, ble det bestemt å legge arrangementet til Vålen Skistadion. Da det regnet som mest i september, så det ikke så lovende ut i lysløypa, men ei uke med vind og god høsttemperatur, samt hjelp fra skigruppa til å kjøre beitpusser i traseen, kunne vi presentere meget gode forhold til løpet.

Ros for arrangementet og løypa

Skibua ble brukt som stevnekontor, garasjen som kiosk og tilreisende fra hele fylket kunne kose seg på benkene ved restauranten og følge løpet tett. Vålen Skistadion viste seg å være en perfekt arena. Det var bare lovord å høre under selve arrangementet, og flere har sendt e-post og meldinger etterpå og uttrykt det samme. Blant dem er Arnstein Finstad, som organiserte en stor tropp med unge løpere fra Steinkjer Skiklubb. Han skriver:
– Takk for et fint arrangement i dag, Normann! Gjengen vår likte arrangementet og løypa svært godt – småkupert og mykt underlag.

Raskeste løper i langløypa, Mathias Flak, Steinkjer FIK, uttrykte det samme – at løypa var fin og ga ypperlig trening.

Totalt 78 deltok i terrengløpet, fra 16 klubber – 46 i KM, dvs 13 år og eldre, og 32 i løpet for 12 år og yngre. Fra Ogndal IL deltok 14 løpere. Andreas Overrein, Ola Berget og Kåre H. Rones tok KM-gull i hver sin veteranklasse.

26 tok Ogndalstrippelen

I tillegg til terrengløpet var det trim uten tidtaking i Ogndalsløpet, i ei 3 km lang løype fra skistadion, forbi Vålen nedre, Reipa, Myr, Sørtun og Nordvegen tilbake til skistadion. I alt 26 har deltatt i både Sellifjellrennet, Ogndalsrittet og Ogndalsløpet og fikk søndag sin velfortjente premie, ei fin lue med inskripsjonen Ogndalstrippelen 2020.

På bildet er fem ivrige og idrettsglade søsken og søskenbarn, med hver si lue etter å ha fullført Ogndalstrippelen. Fra venstre: Martin Stokke, Elin Stokke Folstad, Ingrid Stokke Folstad, Ida Mathilde Stokke og Sigrid Stokke.

Det er stengt for kommentarer.